Корпоративна мрежа с VPNИзготвили проекта

  • Мартин Кондов - 12Г

Имейл за връзка
Проектът е дипломна работа.

Описание на проекта

Бях с нагласата, че ще разработвам дипломна работа в сферата на вградените микрокомпютърни системи. Радвам се, че в последния момент реших да сменя посоката. Насочих се към компютърните мрежи, които се оказаха моята страст. Мотивира ме един невероятен човек, който е и учител, и директор. За мен проектът бе едно предизвикателство, скачане в дълбоките води, излизане извън зоната ми на комфорт. Предназначен е за компании, които се нуждаят от надеждна и защитена отдалечена мрежова свързаност между отделните си офиси. Технологиите и протоколите, които използвах, за да постигна надеждната свързаност са: - BGP за външната маршрутизация между автономнита системи; - OSPF за динамичната маршрутизация в една автономна система; - HSRP, за да предотвратя спирането на IP трафика; - GRE за капсулиране на пакети и тяхното пренасяне през мрежата, използвайки виртуален "тунел"; - IPSec за защита на GRE тунела. За жалост, самосаботирах проекта си няколко пъти, което ми костваше много време. Трудно ми бе да намеря грешката в нещо, което си мислех, че е правилно конфигурирано. Вложих много усилия, срещнах много трудности, но успях да ги преборя. Гордея се с това, че научих изключително много. Всички усилия си струваха.

Ще можете да се срещнете с автора/ите на проекта в неделя (25.04.) от 11:00 до 13:00 във виртуалната ни зала в Zoom (код: 000042)

Информация

 TUES Fest е ученически фестивал-изложение на най-интересните проекти в областта на софтуера, компютърните мрежи, роботиката и вградените микрокомпютърни системи. Тази година ще чуете и всички гледни точки - ученици, преподаватели, завършили ТУЕС.

Къде & Кога?