Изготвили проекта

  • Кирил Чингаров - 12А
Github хранилище
Имейл за връзка
Проектът е дипломна работа.

Описание на проекта

Обичам да играя видео игри и реших да се науча да ги създавам и да разуча начина, по който се създават. Проектът ми е за всеки, който иска да види как изглеждат игрите в началните стадии на разработката, или за хора, които искат да започнат собствена разработка с някаква основа. Към момента се състои от игра с прости и кратки нива, които могат да се избират от потребителя. Той може да контролира героя си и да се сражава с различни видове противници. Предстои и разработката на много повече противници, нива, история и др. Определено най-трудната част, както в проекта, така и в по-голяма част от RPG игрите, е реализацията на системата за сражение. Целта на този проект е тази система да бъде лесна за използване и разбиране. Друга по-трудна част беше създаването на дизайна на потребителския интерфейс, за да може да бъде привлекателен и лесен за употреба. Най-много се гордея с развитието на самия проект. С всяко следващо изискване и идея, която се имплементира, играта придобива по-завършен вид и започва да се усеща като една цялостна игра.

Ще можете да се срещнете с автора/ите на проекта в неделя (25.04.) от 11:00 до 13:00 във виртуалната ни зала в Zoom (код: 000042)

Информация

 TUES Fest е ученически фестивал-изложение на най-интересните проекти в областта на софтуера, компютърните мрежи, роботиката и вградените микрокомпютърни системи. Тази година ще чуете и всички гледни точки - ученици, преподаватели, завършили ТУЕС.

Къде & Кога?