The Green RevolutionИзготвили проекта

  • Александър Иванов - 9А
  • Иван Георгиев - 9А
  • Матей Захариев - 9А
  • Симеон Йорданов - 9А
Github хранилище
Линк към уебсайт на проекта

Проектът е разработен за Hack TUES.

Описание на проекта

Желанието да реалицираме проект достоен за първите места на състезания като ТУЕС Фест или Hack TUES ни мотивира да създадем този проект. Той е предназначен за хората, обичащи да играят видеоигри. "The Green Revolution" представлява видеоигра разработена за компютър. Целта на играта е чрез забавен и лесен за разбиране начин да информира децата за нуждите и ползите от екологията. Причината поради която сме се решили информацията да се предава основно чрез видеоигра, а не чрез уебсайт, е колкото проста, толкова и вярна - както е доказано опитно неведнъж, децата много по-лесно възприемат дадена информация, когато е под формата на игра, отколкото, когато е под формата на лекция или статия. В играта са засегнати теми като незаконното изсичане на горите, замърсяването на океана и въздуха. Овсен игра проектът съдържа и уебсайт, чиято главна цел е да предостави до крайния потребител видеоиграта, но за тези които имат желание да научат още малко интересна информация свързана с екологията има и няколко интересни статии (например: "Как да намалим използването на пластмаса?"). Най-трудно беше реализирането на скриптовете на обектите от играта. Най-много се гордеем с музиката и анимациите на играта.

Ще можете да се срещнете с автора/ите на проекта в неделя (25.04.) от 11:00 до 13:00 във виртуалната ни зала в Zoom (код: 000042)

Информация

 TUES Fest е ученически фестивал-изложение на най-интересните проекти в областта на софтуера, компютърните мрежи, роботиката и вградените микрокомпютърни системи. Тази година ще чуете и всички гледни точки - ученици, преподаватели, завършили ТУЕС.

Къде & Кога?