Изготвили проекта

  • Благовест Атанасов - 12В
Github хранилище
Имейл за връзка
Проектът е дипломна работа.

Описание на проекта

Сайтът за игра на шах ме грабна като идея поради привлекателните естество и сложност на самата игра, както и предизвикателството, което представлява един такъв проект. Той е предназначен за всеки, който има интерес към играта шах и желание да се съредновава с други играчи. В сайта се регистрират потребители и могат да играят в два режима - обикновен мултиплеър или турнир, в който участват 8 души. Също така се пази история на всички изиграни досега игри и потребителите могат да я видят, както и коефициента си на победи от страницата за техния профил. По време на игра потребителите могат да си пишат в чат. Едното от най-сложните неща беше да се изгради напълно фунцкионалната игра на шах, а другото беше да се синхронизират добре действията на сървъра с тези на клиента и връзката им да е достатъчно стабилна и надеждна. Гордея се с целия проект, като може би най-важното е, че успях да имплементирам ядрото, което после бе сериозно надградено, за да се получи крайния продукт.

Ще можете да се срещнете с автора/ите на проекта в неделя (25.04.) от 11:00 до 13:00 във виртуалната ни зала в Zoom (код: 000042)

Информация

 TUES Fest е ученически фестивал-изложение на най-интересните проекти в областта на софтуера, компютърните мрежи, роботиката и вградените микрокомпютърни системи. Тази година ще чуете и всички гледни точки - ученици, преподаватели, завършили ТУЕС.

Къде & Кога?