Изготвили проекта

  • Ангел Пенчев - 12В
  • Богдан Миронов - 12В
  • Боян Иванов - 12В
  • Мирослав Мирчев - 12Г
  • Симеон Георгиев -12В
Github хранилище
Имейл за връзка
Проектът е разработен за Hack TUES.

Описание на проекта

Мотивация за проекта ни беше една конкретна случка, в която един подарък за рожден ден не пристигна на време, въпреки че доставката беше от гр. София до гр. София. Той е предназначен за всички, които искат да доставят пратки на късо разстояние в рамките на няколко минути. Идеята е да реализираме бърз, екологичен, безконтактен и лесен за ползване начин за изпращане и получаване на пратки между хората, намиращи се в едно населено място. DRUN представлява автономна система за доставка на пратки с дронове. На безпилотен дрон се изпълнява невронна мрежа, която използва камера и геолокация, за да го управлява, така че да изпълни успешно получена заявка за доставка. Централизиран сървър се грижи за организацията на всички свързани към него дронове и за приемането на потребителски заявки за доставка от мобилно приложение. Трудностите, които срещнахме, бяха от счупени дронове, през проблеми с функциалността на мобилното приложение и сървъра, до трудности при тренирането на невронната мрежа за летене - DRUN беше (и още е) изключително предизвикателство. Гордеем се с това, че разработваме услуга, която към момента няма еквивалент на българския пазар, но за която има търсене и се цени високо от хората. Също така се гордеем, че успешно преодоляхме и ще преодоляваме всичките трудности на този проект.

Ще можете да се срещнете с автора/ите на проекта в неделя (25.04.) от 11:00 до 13:00 във виртуалната ни зала в Zoom (код: 000042)

Информация

 TUES Fest е ученически фестивал-изложение на най-интересните проекти в областта на софтуера, компютърните мрежи, роботиката и вградените микрокомпютърни системи. Тази година ще чуете и всички гледни точки - ученици, преподаватели, завършили ТУЕС.

Къде & Кога?