Изготвили проекта

  • Ангел Пенчев - 12В
  • Богдан Виронов - 12В
  • Мадлен Саркисян - 12В
  • Мирослав Мирчев - 12Г
  • Симеон Георгиев - 12В
Github хранилище
Имейл за връзка
Проектът е разработен за Hack TUES.

Описание на проекта

👀 Интересът ни към последните научни и технологични развития в сферата на неврологията и машиното самообучение в световен мащаб беше мотивацията ни да реализираме този проект. Той е предназначен за всички, които използват персонални компютри. Особено полезен би бил за хората с двигателни увреждания, които не могат да използват периферни устройства. Искаме да реализираме доказателство на концепцията за бъдеще, в което всички наши устройства се контролират чрез разчитане на мозъчните ни електромагнитни вълни. Eleggo представлява програмируем мозъчен компютърен интерфейс, който използва електроенцефалография (ЕЕГ) за записване на мозъчни вълни и изпълнение на задачи като откриване на движение на ръцете, насочено мислене и т.н. Хардуерната разработка и снабдяването с всички нужни части за нея бяха най-трудната част от разработката му. Гордеем се, че с този проект реализираме нещо, което до скоро можеше да се сметне само за научна фантастика.

Ще можете да се срещнете с автора/ите на проекта в неделя (25.04.) от 11:00 до 13:00 във виртуалната ни зала в Zoom (код: 000042)

Информация

 TUES Fest е ученически фестивал-изложение на най-интересните проекти в областта на софтуера, компютърните мрежи, роботиката и вградените микрокомпютърни системи. Тази година ще чуете и всички гледни точки - ученици, преподаватели, завършили ТУЕС.

Къде & Кога?