Изготвили проекта

  • Виктория Димитрова - 11Г
  • Александър Христов - 11Г

Имейл за връзка
Проектът е курсова работа.

Описание на проекта

В 11. клас се появиха много нови предмети по специалността, а един от тях е "Вградени микрокомпютърни системи", а за него трябва да разработим курсов проект в рамките на учебната година. Обсъждахме различни възможности. Интересуваме се и двамата от кодиренето и обменянето на информация при различната комуникация. Проучвахме, проучвахме и решихме да се спрем на морзовата азбука. Комуникацията се осъществява между две ESP8266 (Wi-Fi модул). Едното ESP изпраща различни числа на другото ESP. Тези числа отговорят на номера на буквата в азбуката. Потребителят ще трябва да въведе кода за съотвената буква. Включен е и тренежор, а за да се научи по-лесно, сме показали връзката между морзовата азбука и радиотелеграфията. За визуализация използваме LCD екран, на който се изписва буквата, заедно с custom char, който помага за по-лесното запомняне на кода. Проектът е подходящ за всички, които биха искали да научат морзовия код, както и за изпращане на информация при критични ситуации. Спънките бяха при осъществяването на комуникацията между двете ESP-та и получването на съобщението на Serial Monitor на Arduino. Гордеем се с това, че успяхме да реализираме проекта от "белия лист". По време на разработката научихме много нови неща, а осъществяването на самата комуникация бе най-вълнуващото за нас.

Ще можете да се срещнете с автора/ите на проекта в неделя (25.04.) от 11:00 до 13:00 във виртуалната ни зала в Zoom (код: 000042)

Информация

 TUES Fest е ученически фестивал-изложение на най-интересните проекти в областта на софтуера, компютърните мрежи, роботиката и вградените микрокомпютърни системи. Тази година ще чуете и всички гледни точки - ученици, преподаватели, завършили ТУЕС.

Къде & Кога?