Часовник с функционалности на аларма, метеорологичен и CO2 мониторингИзготвили проекта

  • Цветелина Николова - 11Г
Github хранилище
Имейл за връзка
Проектът е курсова работа.

Описание на проекта

Вдъхнових се от предоставеното ни поле за изява от господин Витанов - работна площадка, върху която ми се отдаде пълната възможност да демонстрирам придобитите през годините в ТУЕС знания. Една от основните съставни части на проекта, OLED дисплеят, има функцията да визуализира съответната дата, година, час, температура и ниво на въглероден диоксид (CО2) в безразмерната единица за следови и ултра-следови съдържания на химически елементи ppm (parts per million). Поставените 4 на брой температурни цифрови сензора отчитат температурата в градус Целзий (°C) и респективно Фаренхайт (°F). Настройването на алармата се извършва ръчно. Предназначението на проекта не се побира в обособени граници - абсолютно всеки един потребител може лесно да го използва в ежедневието си - в това е заложена и специфичността му. По-нататъшна реализация, към която се стремя, е проектът ми да добие нови, по-комплексни функционалности. Смея да твърдя, че успехите имаха превес над настъпилите в процеса на работа усложнения, но като пример за трудност бих дала софтуерния аспект на проекта. Поводите за гордост са многобройни, но този, който най-много изпъква и ми дава удовлетворение, е фактът че от "кота нула" изградих курсовата си работа - една идея превърната в реалност.

Ще можете да се срещнете с автора/ите на проекта в неделя (25.04.) от 11:00 до 13:00 във виртуалната ни зала в Zoom (код: 000042)

Информация

 TUES Fest е ученически фестивал-изложение на най-интересните проекти в областта на софтуера, компютърните мрежи, роботиката и вградените микрокомпютърни системи. Тази година ще чуете и всички гледни точки - ученици, преподаватели, завършили ТУЕС.

Къде & Кога?