Изготвили проекта

  • Стефан Антонов - 12Г
  • Илиана Генова - 12Б
  • Венелин Атанасов - 12Г
Github хранилище
Линк към уебсайт на проекта

Проектът е разработен за Hack TUES.

Описание на проекта

Искахме да реализираме продукт, който да е съобразен с темата на Hack TUES GG. Проблемът, който ни бе поставен, беше свързан с опазването на околната среда. Решението, което ние дадохеме, е достъпна IoT система - AutoHome. Стремяхме се проектът да е практически приложим, да е гъвкав и достъпен за обикновения потребител. Предназначен е за всеки, който желаее да използва автоматизирана система за проследяване на различни параметри в дома си. Нашият проект се състои от сървър, чиято цел е да събира данни от няколко отдалечени станции, а след това те да бъдат визуализирани в уеб приложение. AutoHome управлява осветлението и поддържа гласови команди чрез вграден Google асистент. Най-много ни затрудни безжичната комуникация между модулите и внедряването на базата данни. Гордеем се с това, че завършихме проекта в рамките на два дни, с отличната отборна работа и с признанията, които получихме на хакатона Hack TUES GG.

Ще можете да се срещнете с автора/ите на проекта в неделя (25.04.) от 11:00 до 13:00 във виртуалната ни зала в Zoom (код: 000042)

Информация

 TUES Fest е ученически фестивал-изложение на най-интересните проекти в областта на софтуера, компютърните мрежи, роботиката и вградените микрокомпютърни системи. Тази година ще чуете и всички гледни точки - ученици, преподаватели, завършили ТУЕС.

Къде & Кога?