...

За ТУЕС

Технологично училище “Електронни системи” към Технически Университет - София вече над 30 години подготвя бъдещите лидери на ИТ сектора в България.

Специалности

Системно програмиране

Най-задълбочената училищна програма по програмиране в България, която е незаменим трамплин за всеки с амбиции за кариера в ИТ сектора.

Компютърни мрежи

Първата крачка към вълнуващата инженерна професия. Ще учите за проектиране на електроника, комуникации, мрежи, роботика и IoT.

Възпитаниците на ТУЕС преминават през задълбочена и специализирана 5-годишна програма, която им позволява да се позиционират възможно най-бързо в технологичния сектор. Те са сред най-търсените и най-успешните професионалисти и предприемачи в ИТ сектора у нас и в чужбина.

Обучение

Освен специализирания учебен план ТУЕС предлага:

2846

Завършили ученици

87

Награди и отличия

140

Стажа на година

32

Годишна история

ТУЕС постига успехите си благодарение на:

Hack TUES

Hack TUES е едно от ключовите събития за ТУЕС, в което ученици от училището в отбори от по 3 - 5 участници в рамките на два дни създават от нулата свой ИТ проект по зададена тема и след това го представят пред професионално жури от преподаватели и ИТ специалисти.
 Хакатонът дава възможност на участниците да усъвършенстват уменията си по програмиране, работа в екип и презентация на готовия проект. Те работят под менторството на специалисти от ИТ бизнеса, като понякога тези познанства прерастват в предложения за практика и стаж. Организаторите, от своя страна, научават много за процеса на организиране на подобно събитие и силно развиват своите меки умения. Общувайки със спонсорите, журито, менторите и доброволците, те си изграждат ясна представа за реалната работна обстановка.
 Това е първият и единствен по рода си хакатон в България, организиран от ученици за ученици. Събитието стартира през 2015 г. и досега има седем издания. Всяка година Hack TUES се организира от координационен екип ученици от 11. клас, който се грижи за цялостната организация на събитието под менторството на АЗТУЕС и ръководството на ТУЕС.
 Прочетете невероятната история на последното му издание с мото Technology synced with nature тук.

Информация

 TUES Fest е ученически фестивал-изложение на най-интересните проекти в областта на софтуера, компютърните мрежи, роботиката и вградените микрокомпютърни системи. Тази година ще чуете и всички гледни точки - ученици, преподаватели, завършили ТУЕС.

Къде & Кога?