Internet Protocol Television Fiber to the Home мрежова архитектура

Поточно предаване на видео (стрийминг) от източник до един или повече получатели, през мрежова архитектура изработена с маршрутизатори (рутери) на Juniper Networks и комутатор (switch) на Smartcom Bulgaria AD.


Изготвили проекта

  • Павел Борисов - 12Г

За кого е предназначен?

Проектът е предназначен за компании които се опитват да имплементират подобна услуга за комуникация и обучение в бизнес средата си, както и за компании които разработват стрийминг или Video on Demand платформа. Проектът също така е предназначен и за обикновените потребители, които искат да навлязат в материята и да се запознаят с операцията на подобна мрежа.

Какво бихте искали да постигнете с него?

Да покажа на потребителя, който се интересува, какви протоколи се използват и как работят мрежите, които стоят зад стрийминг и VoD услугите.

Какво ви мотивира да го разработите?

Стриймингът и Video on Demand (VoD) услугите предоставяни от компании като Netflix, HBO, Disney и Amazon са едни от най-актуалните и най-бързо разрастващите се в развлекателната и бизнес IT индустрия.

Кои бяха най-големите трудности?

Осъществяването на съвместната работа на двата ключови протокола (PIM и IGMP) с комбинацията от устройства на Juniper Networks и Smartcom. Правилното изпращане на поточното видео посредством VLC Media Player.

С какво се гордеете?

Въпреки липсата на информация в някои ситуации и наличието на грешна такава в други, проекта тръгна. Възможността за предаване на много едновременни видео потока към различни получатели по мрежата.