AutomativeGarden

Нашият проект “Автоматична градина” представлява: поливателна система, която регулира температурата и се грижи за осветлението на плодове, зеленчуци и други растения. Параметрите, за които следи нашата “градина”, са: влажност на почвата, влажност на въздуха в помещението и температура на околната среда.


Изготвили проекта

  • Никита Проданов - 11А
  • Велислав Боянов - 11А

За кого е предназначен?

Нашият проект е предназначен за всеки, който желае да си създаде градина в домашни условия, но няма времето да се грижи за нея постоянно.

Какво бихте искали да постигнете с него?

С проекта бихме искали да донесем щастието от развита домашна градина в дома на хората, които не искат или не могат да вършат цялата работа по поддръжката й.

Какво ви мотивира да го разработите?

Мотивирани сме от желанието да научим нещо ново и различно от обичайното писане на код. Различно е когато кодът, който си написал кара нещо физическо да се движи, а не просто да се принтира текст на екран. Ембедед проекти от миналите години на Hack TUES и Tуес Фест също са играли голяма роля в пораждането на интереса ни към този проект.

Кои бяха най-големите трудности?

Най-голямата трудност, с която се срещнахме е затруднената ситуация, не само в държавата, но и в целия свят. Да се разпредели и синхронизира работата се случваше много по-сложно от разстояние.

С какво се гордеете?

Най-много се гордеем с това, че въпреки трудностите и липсата на опит, успяхме да завършим проекта и да го накараме да работи.