Sun tracker

Устройството, което разработихме е съставено от соларен панел и външна батерия зареждаща се от него, като соларния панел проследява движението на слънцето във всеки момент от деня и по този начин изключваме негативните фактори на този метод на захранване с електричество, а именно когато над соларния панел падне сянка, събираната от него енергия ще бъде по-малко. Главната функционалност на проекта е да можем да оптимизираме работата на соларния панел до такава степен, че независимо от метереологичните условия, винаги да имаме ел.енергия. Устройството е малко и лесно преносимо, следователно където и да се намираме, винаги ще можем да го използваме. Точно по тази причина е перфектно за хора, които обичат да са сред природата, но биха искали да се наслаждават и на дейности свързани с употребата на ел.енергия, която не биха намерили по друг начин.


Изготвили проекта

  • Елена Ковачева - 11Г
  • Борис Иванов - 11Г

За кого е предназначен?

Нашето устройство може да бъде използвано от абсолютно всеки, който иска да се наслаждава на природата или друга дейност ограничаваща свързаността с удобствата на модерния свят.

Какво бихте искали да постигнете с него?

Главната цел на нашия проект е да улесним достъпа до електричество дори в моменти, в които това е трудно постижимо и да направим консумацията на електрическа енергия максимално безвредна и оптимизирана с цел опазване на околната среда, или казано по-друг начин, да бъдем eco-friendly дори когато се наслаждаваме на удобствата с които сме свикнали всеки ден.

Какво ви мотивира да го разработите?

Всички искаме да сме свързани със света навсякъде и по всяко време. Когато сме на планина, къмпниг или сред природата, на място където достъпът до електричество е ограничен, винаги възникват проблеми - как да заредим телефона си, как да включим друго устройство към мрежата?

Кои бяха най-големите трудности?

Единственото предизвикателство, пред което се изправихме, беше правенето на устройството малко и компактно, за да може да бъде използвано навсякъде.

С какво се гордеете?

Нашият екип най-много се гордее с това, че успяхме да направим нещо, което ще бъде от полза на хората и ще може да им донесе поне малко удобство и удоволствие в моменти, в които искаш да направиш всяка минута незабравима и да можеш да споделиш преживяванията с любими хора.